http://illuminaut.dk/wp-content/uploads/2015/12/JRI-company-tour-jan2016.jpg

Japan Research Institute (JRI) besøger Danmark for at undersøge fødevareklynger

13 januar - 2016

Den japanske regering har givet JRI den opgave at undersøge hvordan Danmark og andre europæiske lande bruger fødevareklynger, især i forhold til organisering, politisk støtte, praktisk arrangement og innovativ samarbejde virksomhederne imellem, med fokus på at udvikle nye produkter.

Forud for deres besøg, kontaktede JRI Illuminaut for at hjælpe med at arrangere hele deres besøg i Danmark inklusivt møder med fx Instituttet for Fødevarestudier & Agroindustriel Udvikling (IFAU), Danish Food Cluster og fødevareproducenter/udviklere, som fx Danish Crown, Arla, Chr. Hansen og Skarø Is.

Under JRI’s ophold i Danmark, hjalp Illuminaut med praktiske opgaver, som transport og tolkning og fungerede som mellemmand mellem JRI og de danske virksomheder.

JRI vil bruge resultaterne af besøget på at pege på en strategi for den japanske regering, der gerne vil etablere deres egen fødevareklynge. På den måde ønsker den japanske regering at styrke samarbejdet mellem fødevareindustrien og universiteterne og opmuntre til forskning og udvikling der kan fremme kommercialiseringen af private virksomheder såvel som forskning og udvikling der kan løfte innovative teknologier såsom genteknologi, medicinsk teknologi, IT og robotteknologi.

Ud over Danmark, har JRI besøgt lande som Frankrig og Belgien for yderligere at udforske mulighederne for fødevareklynger.

Illuminaut | CVR nummer: 33211600 | Bredgade 113, 5492 Vissenbjerg - Danmark | Telefon: +45 2392 8855 | info@illuminaut.dk